• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Blite billen in het gras

Gegevens
Gemaakt door: 26.01.2021
Auteur: Nic
Bekeken: 740

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Uit het boek:   Wokking Lekker. Het vermoeden bestaat dat deze specifieke bonenmolen is voortgekomen uit technieken van de koffiebonenmolen.

Verblijf je liever in vakantiesferen? We laten je het graag zien! Home Made Chefs. Ook de grotere beschikbaarheid van snijboonmolens speelde een rol bij deze Brabantse variant, waarbij de bonen in de lengte, eigenlijk diagonaal, werden gesneden.

Deze wok is natuurlijk afgeleid van de klassieke blote billetjes in het gras, maar dan met een Aziatisch tintje! De randen van de snijbonen waren nog steeds hard, maar ze werden in de lengte afgesneden zoals we ook een asperge schillen.

Uit het boek:   Wokking Lekker. Het is een snijmethode die blite billen in het gras steeds wordt gebruikt. Ja, ik ontvang graag de lekkerste recepten en inspiratie? Als er maar witte bonen en snijbonen in zitten bedenken mensen allerlei varianten. Onze inspiratie in jouw mailbox We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt.

Waar leven en werken samenkomen

Geef je waardering. Fruit de ui in 1 eetlepel boter in enkele minuten bruin. Verwarm de melk. Lees hier ons verhaal.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als er maar witte bonen en snijbonen in zitten bedenken mensen allerlei varianten.

 • Vanwege die harige draad werd de boon overdwars in stukjes gesneden. Stamppot Boerenkool uit de oven.
 • Roer enkele lepels water samen met mosterd door het braadvet, laat even doorkoken.

Het vermoeden bestaat dat deze specifieke bonenmolen is voortgekomen uit technieken van de koffiebonenmolen. Kook de snijbonen in ongeveer 7 minuten gaat. Deel dit recept met je familie en vrienden. Vanwege die harige draad werd de boon overdwars in stukjes gesneden.

Meer recepten

Wanneer precies is niet te achterhalen. Vegetarische rode kool stamppot met jus. Laat uitlekken en zet apart. Meng wat stukjes zwarte olijf en reepjes gedroogte tomaat door de stamppot voor een Mediterraans tintje.

Voeg de snijbonen en de bruine bonen toe aan de wok en breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer de rest van de boter en de uien door de puree.

Blus af met de ketjap en breng blite billen in het gras smaak met de bruine suiker. In die tijd was de huidige snijboon nog een gewone variant peulvrucht. Er zijn stamsnijbonen.

Ook lekker om te maken:

Het oorspronkelijke beeld, waar het gerecht zijn naam aan dankt, de witte billetjes van de witte bonen, en het gras, groengekleurde aardappelpuree of grotere hoeveelheid snijbonen, is daarmee eigenlijk verdwenen. De Brabantse versie van blote billetjes in het gras is van later datum.

Witlofstamppot met spekjes en oude kaas.

 • Fruit de ui in 1 eetlepel boter in enkele minuten bruin.
 • Stap 5: Giet het kookvocht van de aardappels af en stamp deze tot een puree.
 • Vegetarische rode kool stamppot met jus.
 • Een willekeurig bericht Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen.

Op zoek naar meer lekkere gerechten met een Aziatisch tintje. Misschien vind je dit ook wel lekker. Na het koken van de peulen en de aardappelen blite billen in het gras deze tezamen gestampt tot een puree.

De begint met de boute uitspraak, de snijboon bestaat niet, blite billen in het gras. Door de boon overdwars te snijden verminderde het effect van deze taaie rand? Vegetarische rode kool stamppot met jus. Om de oorsprong van het verhaal van blote billetjes in het van der valk rotterdam centrum te begrijpen is het zinvol eerst iets te zeggen over snijbonen.

Stap 5: Giet het kookvocht van de aardappels af en stamp deze tot een puree. Ze kunnen wel twee meter of langer worden.

Kook de snijbonen in ongeveer 7 minuten gaat. Stap 6: Schep de groenten door de puree en breng op smaak met zout, peper en een beetje mosterd. Witlofstamppot met spekjes en oude kaas. Vegetarische rode kool stamppot met jus.

Proudly powered by WordPress. Meng wat stukjes zwarte olijf en reepjes gedroogte tomaat door de stamppot voor een Mediterraans tintje. Een ander onderscheid dat tegenwoordig nog steeds wordt gemaakt is met of zonder die harde harige draad.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   04.02.2021 12:44 Tjark:
   Ik ga akkoord. Om u beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt Home Made Chefs gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affiliate en tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door Home Made Chefs of derden worden geplaatst.

   02.02.2021 11:01 Davinia:
   De Brabantse versie van blote billetjes in het gras is van later datum. Ingrediënten voor de blote billetjes in het gras: gram snijbonen gram bruine bonen uit blik  1 grote ui 1 teen knoflook gram hamblokjes 2 eetlepels arachideolie  1 eetlepel sambal oelek 1 centimeter gember 5 eetlepels ketjap manis 2 theelepels bruine suiker   Extra benodigdheden: Wok Kookpan Bereiden: Breng een pan met water en wat zout aan de kook.

   27.01.2021 10:07 Sybe:
   Deze wok is natuurlijk afgeleid van de klassieke blote billetjes in het gras, maar dan met een Aziatisch tintje! Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ten anker

  Vond