• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat doet een medewerker veilig thuis

Gegevens
Gemaakt door: 19.01.2021
Auteur: Jacky
Bekeken: 175

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld. De veiligheidsbeoordeling bestaat uit drie onderdelen: het verzamelen van informatie, te weten: a.

De communicatie is gelijkwaardig en prettig. Over dit thema. Dit doen we om te kunnen vaststellen of er directe én stabiele veiligheid tot stand komt in het gezin of huisouden.

Als je nog niet weet of je advies wil of een melding wil maken, dan zal de medewerker van Veilig Thuis je vragen: Welke informatie heb je over de actuele onveiligheid van alle directbetrokkenen?

Kun je zelf de verantwoordelijkheid voor het zicht op veiligheid organiseren? Vervolgens besluit Veilig Thuis of de melding doorgegeven wordt aan een lokale hulpverlener. Ook tijdens het werk erg betrokken en je wordt goed ondersteund om je te ontwikkelen in het werk!

Ben jij analytisch ingesteld, durf je op onbekende situaties af te gaan en en wil je een steentje bijdragen aan een veiliger thuis voor kinderen en volwassenen.

De Veilig Thuis-medewerker neemt de beslissing niet alleen; daaraan gaat altijd een multidisciplinair overleg vooraf. Lees ook de spelregels. Alle informatie en bevindingen leg je vast in wat doet een medewerker veilig thuis.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdhulpverlening.

Wtje Aloserij. Elke regio heeft zijn eigen Veilig Thuisorganisatie. Neem je contact op met Veilig Thuis met een verzoek om advies en ondersteuning, dan neemt de medewerker van Veilig Thuis de volgende vragen met je door: Wat zou je kunnen doen om de onveiligheid met directbetrokkenen te bespreken? Wat is de meerwaarde van de verbeterde meldcode? Hugo van Asten. Deel op Facebook.

Een onderdeel van de radarfunctie van Veilig Thuis is lampjes in het stopcontact de veiligheid intensief en over een langere periode wordt gemonitord. Frida Noordzij. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de leden van het gezin en met jou en andere betrokken professionals. Kun je zelf met een veiligheidsplan werken. Als je nog niet weet of wat doet een medewerker veilig thuis advies wil of een melding wil maken, dan zal de medewerker van Veilig Thuis je vragen: Welke informatie heb je over de actuele onveiligheid van alle directbetrokkenen?

Wat doet Veilig Thuis als professionals vragen om advies en ondersteuning?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdhulpverlening? De ondersteuning die Veilig Thuis je vervolgens kan bieden: ondersteuning in de voorbereiding van gesprekken met directbetrokkenen bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Geef je reactie Annuleer reactie Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn.

In uitzonderlijke situaties kan de medewerker van Veilig Thuis besluiten om zelf handelend op te treden door ambtshalve een melding doen - zonder jouw toestemming dus. Daarom kan een melding de volgende voordelen hebben:. Ben je in staat de directe en stabiele veiligheid te herstellen. Ook als het even niet goed gaat, krijg je steun en aandacht, wat doet een medewerker veilig thuis. Dat doe je in ieder geval als je vermoedt dat er sprake is van acute onveiligheid of van structurele onveiligheid!

Artikel bewaren

Meestal doe je dat als pedagogisch medewerker of gastouder niet zelf, maar gebeurt dit door de aandachtsfunctionaris, bemiddelingsmedewerker of je leidinggevende. Lees het blog. Je gaat op huisbezoek, gaat in gesprek met betrokkenen, kinderen, professionals en het netwerk.

Vervolgens besluit Veilig Thuis of wat doet een medewerker veilig thuis melding doorgegeven wordt aan een lokale hulpverlener. Elke regio heeft zijn eigen Veilig Thuisorganisatie. Verwaarlozing is de meest voorkomende vorm van kindermishandeling.

Meestal doe je dat als pedagogisch medewerker of gastouder niet zelf, maar gebeurt dit door de aandachtsfunctionaris, gebaseerd op de kennis van de m. Vakblad Kinderopvang 6 Tips voor omgaan met emotionele verwaarlozing Emotionele verwaarlozing is een vorm van kindermishandeling.

Mogelijke uitkomsten zijn: Einde contact. En wat kun je vervolgens doen? Home Nieuws Acht vragen over Veilig Thuis. Mogelijke uitkomsten zijn:. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld.

Werkvelden

Als dat niet kan, gaat Veilig Thuis zelf in gesprek met het gezin. Vakblad Kinderopvang 6 Tips voor omgaan met emotionele verwaarlozing Emotionele verwaarlozing is een vorm van kindermishandeling. Mogelijke uitkomsten zijn: Einde contact. Advisering en ondersteuning van jou als professional.

Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken bij jou, op die manier weten we het beste wat we voor je kunnen betekenen.

Veilig Thuis informeert jou over het besluit en de gevolgen die dit voor je heeft. Lees meer ervaringen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   27.01.2021 13:57 Jorike:
   Bel je over een situatie waarbij een vermoeden bestaat van strafbare kindermishandeling, dan bespreekt de medewerker van Veilig Thuis ook met je:.

   24.01.2021 19:03 Trinity:
   We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Ten anker

  Vond