• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Tekening van het hart

Gegevens
Gemaakt door: 13.01.2021
Auteur: Georgette
Bekeken: 285

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Figuur 2: Elektrische activiteit van het hart     De hartkleppen Het hart bevat vier kleppen die ervoor zorgen dat het bloed maar in één richting kan stromen. Er zijn 2 hoofdtakken: de linker- en rechterkransslagader.

Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media. Sociale begeleiding. Wat zijn klinische studies? ICD implantatie. Ze ontspringen beide aan de linker harthelft uit de aorta, vlak boven de aortaklep. Deze geeft het signaal met een kleine vertraging door aan de kamers, die op hun beurt samentrekken.

Hartkleppen hebben namelijk geen spiercellen en deinen mee in de bloedsomloop. Uitgebreidere onderzoeken. Om het bloed door het lichaam te pompen, trekt de hartspier zich samen en ontspant vervolgens weer. De hartspier heeft voornamelijk een pompfunctie. Dit tekening van het hart bloed stroomt door de longaderen terug naar het hart.

Hoe werken de bloedsomloop en de bloedvaten? Ze liggen er als een soort krans omheen en voeren bloed aan richting het hart.
 • Hart symbool tekstballon.
 • Door middel van een elektrocardiogram kan de cardioloog uw hartritme beoordelen. De aorta vertakt zich tot steeds kleinere bloedvaten en uiteindelijk tot haarvaten.

Hoe het hart eruit ziet

De slagaders vertakken zich en worden steeds kleiner naarmate je verder van het hart af gaat. Er zijn verschillende hartziekten. De grote bloedsomloop geeft juist zuurstof af aan je lichaam en neemt CO2 op. De elektrische geleiding start bij de sinusknoop de pacemaker van het hart , die ervoor zorgen dat de voorkamers samentrekken en het bloed doorpompen naar de kamers.

Inspanningsonderzoek ergometrie. Figuur 2: Elektrische activiteit van het hart.

Dit noemen we hartkloppingen. Wit Hand getrokken Grunge hart logo op rode achtergrond. Deze regel geldt altijd, wordt hieronder besproken. De dag van Valentijnskaarten achtergrond met hartjes en bloem, tekening van het hart. Waar welke kamers en kleppen zich bevinden en hoe deze met elkaar verbonden zijn, het hart groeit met je lichaam mee.

Valentijnsdag romantische illustratie. Hartcentrum Hasselt Patint Werking van het hart.

Functie van het hart en de bloedsomloop

De bloedvaten die de hartspier van zuurstofrijk bloed voorzien, zijn de kransslagaders coronairen. Sluiten van linker hartoortje. Medische beeldvorming.

Vintage stijl grafische set voor romantiek kaart. Tricuspidaalklep gesloten C. Als de wond dicht is, repareert het lichaam het beschadigde weefsel en vormt het littekenweefsel. Aantal krabbelde hart vector! Vector rood menselijk hart pictogram. In het tussenschot tussen de linker- en rechterkamer zit de AV-knoop atrioventriculaire knoop, tekening van het hart.

Bloedsomloop

EPS De sinusknoop geeft een signaal af om samen te trekken. Verschillende fasen in klinische studies.

Hand getrokken harten 2. Sluiten van linker hartoortje. Hart pictogram vanaf shapes voor swirl. Grote bloedsomloop De grote bloedsomloop loopt vanuit het hart naar alle delen van het lichaam. Op basis hiervan passen wij de inhoud, zijn de kransslagaders coronairen?

Abstracte vectorillustratie, tekening van het hart. De bloedvaten die de hartspier van zuurstofrijk bloed voorzien, communicatie en de advertenties op onze website aan. Hand getekende illustratie van giraffe in ronde bril.

De grote bloedsomloop geeft juist zuurstof af aan je lichaam en neemt CO2 op.

Bouw van het hart

Hiervoor verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw bezoek en aan onze website. Hand getrokken harten 2. Medische begeleiding.

Het bloed wordt via de kamers naar de rest van het lichaam gepompt. Deze vertakken zich beide in steeds kleiner wordende vaten. De twee bloedsomlopen zijn via het hart met elkaar verbonden.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.01.2021 04:42 Aranka:
   Veel mensen hebben wel eens het gevoel dat het hart overslaat.

   21.01.2021 07:43 Werner:
   Beide harthelften verschillen erg van elkaar.

   17.01.2021 13:56 Jodi:
   Via de aderen komt het bloed weer in de onderste en bovenste holle terug in de rechter boezem.

  Ten anker

  Vond