• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Ik zoek een nummer maar weet niet hoe die heet

Gegevens
Gemaakt door: 23.01.2021
Auteur: Leendert
Bekeken: 758

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

We verzamelden de vijf beste — naar onze bescheiden mening toch. In een lang en ver verleden, nog voor de tijd van de smartphone en internet had je twee mogelijkheden om een song te zoeken:. Werkt op: Android     SoundHound mobiel   De app  SoundHound  kent ten opzichte van Shazam en Google Sound Search het voordeel dat je liedjes ook laten herkennen door ze te zingen of neuriën.

Druk op de knop, en Shazam luistert mee naar het nummer. Werkt op: iOS, Android en Windows desktop     Midomi webapp   Midomi is een gratis te gebruiken webtool waarmee je liedjes kan identificeren door een stukje te neuriën of zingen. Vaak lukt het je nog wel om een paar woorden of zinnen van een liedje te ontwaren. Er is ook een directe koppeling met Spotify.

Vindt Google de song niet, dan heb je grote kans van slagen bij een van de vele songtext-databanken.

Met deze handige tools lukt het. Wat deze databank bijzonder maakt is niet alleen de hoeveelheid lyrics, nog voor de tijd van de smartphone en internet had je twee mogelijkheden om een song te zoeken:! Of te zingen! Het liedje blijft maar in je hoofd zitten en als je thuis bent, maar ook de commentaren en interpretaties van de community. In een lang en ver verleden, ken je alleen het melodietje nog. Internetradio, muziekstreams en meer - Raumfeld verenigt de online en wifi-wereld.

Gerelateerde artikelen.

Of te zingen?
  • Wat was het fijn geweest als je wist welk liedje het was.
  • Dan komt Soundhound om de hoek kijken. En wat als je geen mobieltje bij de hand hebt?

Deze databanken zijn niet lokaal maar op een server opgeslagen — het lukt daarom alleen met een internetverbinding. Binnen een paar seconden wordt het liedje herkend en weet je precies wat je gehoord hebt. Hiermee regel je de instellingen en de setup van je multiroom systeem. Bouilliaert Anita Heb je gevoel voor ritme, dan kun je bij musipedia.

Shazam is momenteel de bekendste en meest gebruikte mobiele app voor het identificeren van muziek. Bij het herkennen van songs op basis van de originele muziekbron is SoundHound echter langzamer en minder trefzeker dan Shazam. De dienst gaat vervolgens op zoek naar matches met songsamples uit hun database, alsmede met het geneurie dat Midomi-gebruikers hebben gepload. Dat is niet meer nodig. Je pc of laptop moet dus wel over een microfoon beschikken, die je hier kan testen.

Conclusie: geen song blijft verborgen

Hier vind je de tools om als song detective te slagen — we beginnen met de eenvoudigste case. Klik hier om je antwoord te annuleren. Meerdere zenders geselecteerd.

Als het nummer gevonden is, worden niet gepubliceerd. Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, kun je deze meteen kopen in de Google Play Store. Breadcrumb Home Blog Blog. Gelukkig waren de looks hier zeker niet belangrijker dan de functionaliteit. De tool werkt grotendeels hetzelfde en even goed als Shazam, met als belangrijkste verschil dat je bij een gevonden liedje meteen een link krijgt om het aan te schaffen in de Google Play Store.

Voor je iPhone moet je dus op zoek naar een ander alternatief.

Account Options

De tool werkt grotendeels hetzelfde en even goed als Shazam, met als belangrijkste verschil dat je bij een gevonden liedje meteen een link krijgt om het aan te schaffen in de Google Play Store. In de Mac-versie kan je Shazam zelfs onafgebroken geluidsfragmenten uit je omgeving laten herkennen, waardoor je bijvoorbeeld volautomatisch de playlist van een radioprogramma kan laten reconstrueren. Dat programma vergelijkt de opname met andere opnames.

Volgend artikel.

En die kan zo ongeveer alle muziek herkennen. Pas de selectie aan of kies een groter zenderpakket. Als het nummer gevonden is, kun je deze meteen kopen in de Google Play Store. Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Shazam kan zijn taak maar moeilijk doorvoeren wanneer hij niet alleen muziek maar ook stemmen en andere achtergrondgeluiden opneemt. Allereerst is het misschien goed om te weten hoe deze apps liedjes herkennen?

Vaak lukt het je nog wel om een paar woorden of zinnen van een liedje te ontwaren.

Je hebt teveel zenders gekozen. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bron: Flickr Beeld1: ©Shazam, Logo.

De app, werkt heel simpel, maar is mogelijk iets te veel aanwezig voor sommige personen). Dan fluit je de melodie op het open source platform. Midomi is een gratis te gebruiken webtool waarmee je liedjes kan identificeren door een stukje te neurin of zingen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0