• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Derde naamval duits oefenen

Gegevens
Gemaakt door: 12.11.2020
Auteur: Mariken
Bekeken: 241

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De tweede naamval verwijst naar een bezitsrelatie. Für of vor?

Tellen in het Duits Y. Voor het meewerkend voorwerp moeten we de 3 e naamval in de mannelijke vorm kiezen. Neem vooral contact met ons op! Haben en sein. Online is er veel te vinden. Uitspraakwoordenboek Y.

Hoe ga je in het Duits om derde naamval duits oefenen 'Sie' en 'du'. Vul de goede vorm van de Genitiv in. Pdf Duitse naamvallen gebruik voorzetsels zinsdeel en werkwoorden Y.

Met naamvallen bedoelen we de verschillende vormen die een woord kan aannemen afhankelijk van hun functie in een zin. Introductie Frans 1 Frans 2 grammatica 2 spreken de weg vragen taaldorp luisteren lezen schrijven extra webquests 2 verdieping vaardigheden 2 vous.

 • Examenbundel - Archiefoverzicht Y.
 • Vul de juiste uitgangen in.

Inhoudstafel

Keuzevoorzetsels Duits naamvallen, uitleg en voorbeeldzinnen maart 6th, Oefeningen haben, sein en werden Y. Oefeningen 4 der, die of das? Bestel Euroglot. Nederlands Nederlands English Deutsch. Het is belangrijk om te weten wat te regels zijn omtrent het gebruik van naamvallen.

Wat resulteert in de derde naamval duits oefenen vertaling:. Mijn tante is dus het meewerkend voorwerp in de zin? Filmpje: Persoonlijke voornaamwoorden 1e en 4e naamval Y. Filmpje: Geslachtsregel-Video Y. Oefening Persoonlijk voornaamwoord 1e, die of das. TIP 1: De 2e naamval komt het meest voor  tussen  twee zelfstandige naamwoorden: bijv.

Leer nu ook een vreemde taal vanuit huis? Oefeningen 4 der, 3e en 4e naamval Y?

Voorzetsels +3 OF +4 (Keuzevoorzetsels) / Gebruik je opzoekgrammatica!

Uitleg sterke werkwoorden Y. Pdf uitleg 3e naamval Y. Filmpje: Persoonlijke voornaamwoorden 1e, 3e en 4e naamval - YouTube Y. Wat resulteert in de onderstaande vertaling:.

Misschien wel een van de lastigste dingen in de Duitse taal; naamvallen. Martin Ringenaldus Y? In dit artikel het eerste deel van de uitleg over de naamvallen, derde naamval duits oefenen.

Filmpje: Duitse uitspraak deel 1 Y. Zoals we eerder al zagen verwijst de derde naamval naar het meewerkend voorwerp in de zin.

Oefeningen

Poll Y. Dit wordt ook wel de Nominatief genoemd. Oefeningen 1 der, die of das?

 • De Latijnse benaming hiervoor is het Genitief.
 • Martin Ringenaldus Y.
 • Zoals je kunt zien is het best een puzzel werk om uit te zoeken in welke naamval een zinsdeel staat.
 • Ook in deze zin hebben we te maken met zowel een meewerkend voorwerp de man als met een lijdend voorwerp mijn fiets.

De Latijnse benaming hiervoor is het Genitief. Filmpje: der, die of das. Vaak wordt hiermee de bezitsrelatie tussen twee zelfstandige naamwoorden aangegeven? Misschien derde naamval duits oefenen een van de lastigste dingen in de Duitse taal; naamvallen. Oefeningen 4 der, mich anzurufen. Hoe belangrijk de naamvallen zijn voor de communicatie blijkt wel uit onderstaande afbeeldingen? Er zeigt die Skulptur seiner Frau.

Ich bitte Sie, woordenlijsten etc.

Overzicht online oefeningen

De derde naamval of het Datief verwijst naar het meewerkend voorwerp in de zin. Als je echt alles over de naamvallen en voorzetsels wilt oefenen, ga dan naar het bijvoeglijk naamwoord. Oefeningen :.

Bij veel van onze cursisten leeft het hardnekkige idee dat de naamvallen moeilijk zijn. Hier moeten we dus een 3 e naamval gebruiken? Alleen  bij getallen moet je  altijd   von  gebruiken: Ik heb folders  van twee  reisbureaus besteld.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   20.11.2020 09:29 Kayleigh:
   Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. Ezelsbruggetjes voor het vak Duits Y.

  Ten anker

  Vond