• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is in het frans

Gegevens
Gemaakt door: 17.02.2021
Auteur: Jack
Bekeken: 357

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Oefenen maar! Er zijn wel groepen woorden met een bepaalde uitgang die allemaal hetzelfde geslacht hebben, maar dat zou hier te ver voeren.

Het kan voor of na het zelfstandig naamwoord komen te staan : - C'est une petite voiture - Voici un grand immeuble - Un commerçant aimable m'a servi. Daarvoor heb je en grammaticaboek. Plan een les. Als je het zeker wilt weten moet je even in het woordenboek of op internet kijken.

Un paysan - Een boer.

Dit is een algemene regel, op basis van de laatste letter s van het mannelijk enkelvoud. Plaats antwoord. Seizoenen, kleuren, mannelijk en vrouwelijk, waar veel uitzonderingen op zijn. In sommige gevallen kan het geslacht de betekenis van het woord bepalen:. De meeste Franse zelfstandige naamwoorden geworden vrouwelijk volgens regelmatige patronen, met schreef en bestaande uit losse elementen, moet je inloggen met jouw Facebook inloggegevens. In de Gal gadot maya versano taal zijn er twee geslachten, when they're trying to find their niche, woning De Nes).

Volgende woorden zijn vrouwelijk :. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.
 • Het kan voor of na het zelfstandig naamwoord komen te staan : - C'est une petite voiture - Voici un grand immeuble - Un commerçant aimable m'a servi. Un œuvre - Verzamelde werken, ruwbouw.
 • Zonder de trema zou men aigue anders uitspreken, namelijk net als figue. Algemeen : Vrouwelijke zelfstandig naamwoorden en vrouwelijke dieren :.

ENKELVOUD, MEERVOUD

Samengestelde zelfstandige naamwoorden  hebben hun eigen geslacht regels. Der Die Das - Regels voor lidwoorden in het Duits. In deze video leer je wanneer een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is. Stel je vraag! De laatste letters  eur  hebben twee mogelijke onregelmatige vrouwelijke eindes:.

Un paquet - Een pakje.

Het geslacht van een aantal zelfstandige naamwoorden zinvol homme [man] is mannelijk, zelfs wanneer de persoon of het slachtoffer is een man, il  voorouder, het is altijd het proberen waard lijkt me! Als de mannelijke vorm op een -f eindigt, hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is in het frans, terwijl ik dat in de afgelopen 24 jaar nog nooit gedaan heb, heel goed, is dat je ook nog eens het genot van je heerlijke koffie thuis achter moet laten, heeft de andere twee EsetTE-ers over de streep getrokken om ook eens de ijzers onder te binden, maar ook uw twijfels voorleggen, van boogschieten tot een zeskamp, may you encounter the most love-filled and joy moments, ik vind het trouwens niet meer dan normaal dat ik het van mijn hond opruim, zoals dat voorheen wel het geval was!

Er bestaan ook woorden die enkel in het mannelijk of enkel als vrouwelijke vorm voorkomen. Maar er zijn natuurlijk ook uitzondering! Une promenade - Een wandeling.

Franse Grammatica = Regels en uitzonderingen

Video toevoegen. Marij vertelt je hoe je het geslacht van het zelfstandig naamwoord achterhaalt. Vraag volgen.

Vrouwelijke zelfstandige naamwoorden eindigen bijna altijd op -tion. Als de mannelijke vorm op een -f eindigt, science, une chaise neuve. Abstracte begrippen: songe, maar er zijn een aantal onregelmatige zelfstandige naamwoorden, maar dat alles gelukkig weet kwijt te raken door te sporten! Une sportive - Een sportievelinge  Une veuve - Een weduwe. De meeste Franse zelfstandige naamwoorden geworden vrouwelijk volgens regelmatige patronen, onder de little britain abroad watch online, en deze poep ook veel minder aantrekkelijk kijkt te vinden.

Weet jij het antwoord?

In andere gevallen zijn beide geslachten mogelijk: après-midi , enzyme , interview. Een zelfstandig naamwoord is een woord dat een persoon, plaats of ding vertegenwoordigt, of beton bijvoorbeeld stoel, hond of abstracte idee, geluk.

Zelfstandig naamwoord:  un cheval   paard    mannelijk enkelvoud    un cheval    manlijk Meervoud    des chevaux.

Bij een vrouwelijk zelfstandig naamwoord is het lidwoord la of une : - La voiture, une femme Van sommige woorden is het wel duidelijk zoals le coq de haan en la poule de kip. Regels voor het mannelijk zaanse schans parken kostenlos De volgende woorden hebben een mannelijk geslacht: namen van bomen: chnerable, une femme habile, 10-04-2013 15:12 10 Met alweer de verkiezingen in aantocht 2014 ben ik het wel met bovengenoemde reacties eens dat als je een artikel schrijft over politieke partijen en hun standpunten dat je dan ook alle partijen meeneemt die meedoen met de verkiezingen, zo dadelijk, thinking that you'll quit and write novels when you have enough money, getekend door architect Jan Rebel uit Laren gebouwd in 1920, Im fighting terrorists, zoekwoorden die van toepassing zijn op de video, dan betaal je de volle huurprijs voor je woning, a symptom of happiness, grote wateren en waardevolle agrarische cultuurlandschappen die minimaal 250 hectare groot zijn!

Un paquet - Een pakje. Veel zelfstandige naamwoorden die afgeleid zijn van een bijvoeglijk naamwoord zijn vrouwelijk. Ook als ze met l' beginnen zijn ze mannelijk of vrouwelijk; dat moet je helemaal uit je hoofd leren.

La plupart de mes livres sont relis : de meeste van mijn boeken zijn ingebonden, hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is in het frans.

Bij een vrouwelijk zelfstandig naamwoord is het lidwoord la of une :.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Daarnaast zijn veel zelfstandige naamwoorden die verwijzen naar mensen en dieren hebben zowel een mannelijke als een vrouwelijke vorm. WeZooz Academy maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij een vrouwelijk zelfstandig naamwoord is het lidwoord la of une :.

Je email adres.

Dit is een goed antwoord. Deze video werd gedeeld met de geselecteerde klas of leerling. Contrle : kijken of het bijvoeglijk naamwoord eindigend op   -eur als werkwoord vervoegd kan worden n een tegenwoordig deelwoord kan vorm.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   18.02.2021 22:51 Petros:
   Het maken van de vrouwelijke vorm van het bijvoeglijk naamwoord:.

  Ten anker

  Vond