• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wanneer mogen kitten weg bij moeder

Gegevens
Gemaakt door: 16.02.2021
Auteur: Damyan
Bekeken: 532

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Kittens die vrij weinig gewend zijn, worden naarmate ze ouder worden vaak terughoudender. Hoe lang een kitten dan wél bij de moeder moet blijven, is zoals je ziet een onderwerp van veel discussie.

Opvoedgids voor kittens. Ook al zijn ze met zijn tweetjes, de kittens hebben recht op aandacht en menselijke warmte. Cart   Uw winkelwagen is leeg. Echter als het kitten opgroeit in minder goede omstandigheden geen of onvoldoende prikkels dan kan het juist verstandiger zijn om het kitten wel rond 9 weken te plaatsen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Omdat we in Nederland pas enten vanaf 8 9 weken en de enting pas na 2 weken voldoende werkt zou vanuit dit oogpunt het kitten pas weg kunnen bij de moeder vanaf 10 11 weken, wanneer mogen kitten weg bij moeder. Niet verwonderlijk als je weet dat in de natuur kittens pas met 14 weken zelfstandig worden!

Zo zeggen ze dat het in de natuur nooit voorkomt dat poesjes eerder dan 16 weken op eigen voeten staan. Kittens die vrij weinig gewend zijn, worden naarmate ze ouder worden vaak terughoudender. Over Trino Wie zijn wij. Na alle bovenstaande informatie is natuurlijk wel op te maken dat 7 weken wel degelijk te vroeg is?

Zet het kitten dus eerst een halve of hele dag of een nachtje in een eigen kamertje met eten, drinken en kattenbak zodat het tot rust kan komen. De voornaamste reden om een kitten niet op een te jonge leeftijd over te plaatsen heeft namelijk niets van doen met vitaliteit, zindelijkheid en zelf kunnen eten, maar alles met de geestelijke en sociale ontwikkeling van kittens.
 • Deze periode van sociaal leren begint met vier weken, piekt met negen weken en loopt tot ongeveer 14 weken. In de periode van 7 tot 12 weken leren kittens omgaan met andere katten , ze doen dan een belangrijk deel van hun sociale vaardigheden op.
 • Waarom een kitten niet op weken bij de moeder weg kan

Wanneer een kitten bij zijn moeder weg.

Dit is een belangrijke gevoelige periode waarin het kitten leert bepaalde diersoorten, inclusief soortgenoten te accepteren. Omdat we in Nederland pas enten vanaf 8 à 9 weken en de enting pas na 2 weken voldoende werkt zou vanuit dit oogpunt het kitten pas weg kunnen bij de moeder vanaf 10 à 11 weken. Dit houdt in dat een kitten pas volledig beschermd is tegen deze ziekten op veertien weken leeftijd. Ze bijten en krabben te hard tijdens het spelen met ‘hun' mensen en hebben daarbij ook moeite om zich aan te passen aan de normale sociale regels die katten onderling hanteren.

Het kitten moet natuurlijk ook enige sociale vaardigheden hebben voordat het geplaatst kan worden. Of het nu bij een particulier of bij een officiële fokker vandaan komt, het moet een levendig gezond diertje zijn, zonder natte oogjes, met een mooie vacht.

 • De kittens zullen bijvoorbeeld het gedrag van hun moeder tegenover mensen overnemen. Kittens kunnen om deze reden beter niet vroeger dan negen weken uit het nest gehaald worden.
 • Waarom een kitten niet op weken bij de moeder weg kan

Dit bedrag valt vaak veel hoger wanneer mogen kitten weg bij moeder dan wat je in een asiel voor een kitten betaalt. Echter als het kitten opgroeit in minder goede omstandigheden geen of onvoldoende prikkels dan kan het juist verstandiger zijn om het kitten wel rond 9 weken te plaatsen. Gerelateerde berichten. Als een kitten eerder wordt gescheiden kan de vaccinatie mislukken, omdat het lichaam door de stress van de vroege moederscheiding geen immuniteit op kan bouwen. Een kitten is leuk en schattig.

Rutte: meer vrijheid rond feestdagen is lastig met deze cijfers

Moederpoes heeft in deze ontwikkeling ook een belangrijke invloed, want zij is de sterkste van het stel en is als enige goed in staat om een kitten, soms op een niet zachtzinnige wijze, te corrigeren wanneer hij over de schreef gaat.

Recent onderzoek naar de domesticatie van katten laat zien dat het zeer belangrijk is om naar het natuurlijke gedrag te kijken.

Hiermee wordt bedoeld dat ze leren omgaan met bijvoorbeeld mensen, dieren en andere signalen. Mijn kat miauwt wanneer ze krols is.

De vaccinatie vindt plaats op negen en twaalf weken! De kittens zullen bijvoorbeeld het gedrag van hun moeder tegenover mensen overnemen. Narcist en zijn nieuwe liefde poezen kunnen gaan dwalen op zoek naar een kater en hebben daardoor meer kans op ongelukken, wanneer mogen kitten weg bij moeder.

De eerste enting vind plaats op negen weken leeftijd en de tweede op twaalf weken leeftijd. Bedenk echter wel dat je een kitten van een particulier in vrijwel alle gevallen nog moet ontwormen, twee keer moet laten inenten en moet laten chippen.

U bent hier

Ook is het sociaal gezien belangrijk dat een kat langer bij zijn moeder is, vinden de initiatiefnemers. Wanneer er geen moeder aanwezig is zoals vaak bij ons het geval is leren ze van de mens en  van andere soortgenoten wat wel en niet mag. In de eerste periode leert het kitten andere diersoorten accepteren en is het optimaal geneigd om sociale contacten te leggen.

De overgang naar een nieuw huis is stressvol voor een kitten. Al met al zijn er genoeg redenen om een kitten niet te vroeg vr 12 weken te scheiden van zijn moeder en nestgenootjes, maar moeten dan wel liefst nog een aantal weken bij leeftijdsgenootjes blijven.

In de tweede periode neemt de onbevangenheid weer af en keert de natuurlijke angst langzaam weer terug? Hij zal bovendien op zoek gaan naar krolse poezen, wanneer mogen kitten weg bij moeder. Die kunnen beter snel worden weggehaald, en misschien kan er zelfs best gewacht worden tot 14 weken. De opvang van deze katten kost Nederland jaarlijks bijna 9 miljoen euro.

Stel een vraag Ambassadeurs Video's Zoeken. Camping de drecht leimuiden deze stress is er tijdelijk ook een verminderde weerstand.

Dit wordt al langer door andere dierenorganisaties benoemd.

Wanneer verlaat een kitten het nest?

Kittens die vrij weinig gewend zijn, worden naarmate ze ouder worden vaak terughoudender. En ten slotte vechten ongecastreerde katers meer, waardoor ze kans hebben op verwondingen én op kattenaids! In deze fase leert een jonge kitten omgaan met de directe invloeden van buitenaf. Eventuele ent reacties zullen namelijk meestal binnen een week na de enting optreden, en als daar extra stressfactoren bij komen zoals een nieuw thuis en ander voedsel, kan het kitten alsnog ziek worden terwijl het toch volledig is ingeënt.

In het wild worden kittens gespeend als ze tussen de 4 en 8 wanneer mogen kitten weg bij moeder oud zijn. Het later scheiden van de kitten van zijn nest is een makkelijke en effectieve manier om welzijnsproblemen te voorkomen, en wij zijn van mening dat verantwoordelijke katteneigenaren dit belangrijk genoeg vinden om nog een paar weken te wachten met het in huis halen van een kitten.

Veel kittens blijven echter tot twaalf weken bij hun moeder.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   25.02.2021 02:27 Aemilius:
   Dat gebeurt enkel en alleen om de site beter af te stemmen op de behoeften van de terugkerende bezoeker. Als er voldoende voedsel aanwezig is, blijven katers in de natuur tot minimaal anderhalf jaar bij de moeder en poezen het gehele leven.

   18.02.2021 20:54 Jannigje:
   Er spelen meerdere aspecten een rol bij het bepalen van de beste leeftijd om een kitten bij de moederpoes weg te halen.

   25.02.2021 21:57 Giedo:
   Door het gebrek aan moedermelk voor de leeftijd van dertien weken raakt de aanmaak van Leptine permanent verstoord, waardoor katten op latere leeftijd gaan overeten en obesitas ontwikkelen. Bovendien worden kittens op dergelijke adressen zelden ontwormd of ingeënt.

  Ten anker

  Vond