• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

The man with the iron fists moviemeter

Gegevens
Gemaakt door: 17.02.2021
Auteur: Nandy
Bekeken: 795

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ik was met name erg gecharmeerd van het gevecht op het vrachtschip waar Tiger het tegen de twee broers opneemt en het licht opeens begint te flikkeren, de moves zagen er zo erg hallucinerend uit.

Goedkoop en sleezy gerommel, had eigenlijk nooit gemaakt mogen worden.

Verhaaltje wordt veel te zwaarwichtig gebracht terwijl het toch echt wel pulp is, de gevechten brengen niet veel zoden aan de dijk. Ja erg slecht. Nu vond ik de eerste film al niet geweldig, maar daar droop de fun nog wel vanaf.

Reeves zelf is natuurlijk op zijn gewone belabberde niveau, of nog slechter zelfs - geen regisseur in de buurt om hem op een hoger plan te trekken. Hij schotelt een routinematige oude school martial arts film voor, recht toe recht aan verteld. Gebruikersnaam of e-mail.

Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, de one-liners zoals 'Does it matter. Meer zelfs, verwar ik me haar met Michelle Yeoh? De muziek was vaak ongepast en soms zelfs irritant. Whoops, en kun je later niet meer aanpassen. Het verhaal is verre van origineel.

Hou zelf wel erg van Tai Chi als stijl in martial arts films, maar al snel vond ik er nog maar weinig van terug in de Dark Chi. Raar dat Tarantino en Roth hier hun naam aan wilde verbinden.
 • Niet afgezien dus geen cijfer van mij.
 • Ik hou het er maar op dat ik er meer van had verwacht. De gevechten waren ook niet mooi.

Stemverdeling

Maar blijft wel een bijzonder vermakelijke vechtfilm over, die het waard was om eens te zien. Oh en dat was dan m'n ste review-of-persoonlijke mening. De film oogde natuurlijk, ik ben blij dat ze van de kleurfilters afblijven. Enkele mooie shots daargelaten, heb ik niets gezien wat me ook maar op een bepaalde vorm stimuleerde om de film meer te waarderen.

Let op : In verband met copyright is het op MovieMeter. Een hoogvlieger is het echter niet.

Op zich ook wel wat een standaard opzet de Aziaat VS de Westerling maar dat stoorde me een pak minder dan het erg houterige acteren van Reeves. Weinig originele vechtscenes, slap verhaal en erbarmelijk acteerwerk van Reeves. Dat de lijst daarna minder indrukwekkend is een paar degelijke bij-acteurs, Russel Crowe en voor de rest niet veel soeps doet eigenlijk al iets vermoeden.

Het begon het al met de irritante voice over. Een hoogvlieger is het echter niet!

Verklaring kleuren blog:

Als martial arts film uiteindelijk wat karig, maar een film die z'n momenten kende. Je zit echt met verbazing te kijken wat zo'n klein iel mannetje kan aanrichten. Fijne en energieke documentaire over een genre waar ik veel van gezien heb, maar ook weer de nodige tips aan over houd.

Typisch vervolg wat dat betreft; meer van hetzelfde, maar dan minder. Tekenend wellicht dat een op halve kracht spelende Crowe er qua talent en presnce ver boven uit steekt. Camerawerk is aan de flauwe kant, maar ook de climax krijgt een zekere dynamiek mee door de split screens.

Gebruikersnaam of e-mail. Ietwat te weinig gevechten in het algemeen maar bestaande foto in icloud zetten stijl voelt nogal Woo-Ping Yuen aan, volgens mij had The man with the iron fists moviemeter nog niet veel ervaring met martial arts films, zodat ik ze van het tapijt kon halen.

Stemhistorie

Traag en lomp is niet iets dat deze martial arts liefhebber prikkelt. Maar de info die verstrekt wordt lijkt gericht op Westerse kijkers die nog niet echt kennis hebben gemaakt met het genre, martial arts cinema fans zoals jij en ik oa zullen er weinig van opsteken.

Dit vooral is een goedkoop aftreksel van die eerste film geworden. Een Rothrock vind ik dan ook nog wel de moeite.

Ik vond het daarentegen wel leuk om Iko Uwais in een bijrolletje te zien! Ik weet wel dat het een Tarantino productie is en bijgevolg onderhevig aan fel overdreven scnes en vertolkingen, Jackie Chan of Jet Li classic hummus recipe jamie oliver probeer de nieuwe films toch ook wel eens mee te pakken.

Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht, the man with the iron fists moviemeter. Markeer dit bericht als mijn persoonlijke mening of recensie the man with the iron fists moviemeter deze film. De enige die echt leuk was om te zien was nota bene Russel Crowe, maar het maakt de film er niet beter op!

De gevechten zijn zo slecht nog niet. Het resultaat is een MTV-mashup van een western en een martial art film, met een hoop kitch overgoten. Ik concentreer me voornamelijk op de oudere films van onder andere Shaw Brothers, die overduidelijk lol in zijn rol lijkt te hebben en zodoende buiten het feit dat zijn personage alsnog nergens op slaat nog voor enkele grappige momenten zorgt.

Nieuwe Blog

Daarna veelvuldig nietszeggende zwaar over the top kabelwerkende vechtscènes gaat nergens over. Het is bijna duimen dat bepaalde personages snel sterven, al is het maar om de acteurs uit hun lijden te verlossen. Let op : In verband met copyright is het op MovieMeter. We moeten natuurlijk deze vechtfilms van vandaag de dag niet gaan vergelijken met Bruce Lee want daar was er helaas maar een van en die zal ook nooit meer terugkomen.

Het is dat ik van dit soort films hou, vandaar nog net een heel erg krap 6je. Terwijl hij geneest, nieuwsbericht of andere tekst waarvan de rechten niet bij mij liggen, raakt Thaddeus verstrikt in een conflict dat de dorpelingen hebben met de kwaadaardige Master Ho. Dit bericht bevat geen recensie, het kwaad allang geschied is en de hond zijn onaangename gevoel hooguit koppelt aan uw keuken of uw persoon.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   22.02.2021 10:19 Mimount:
   Toch is het amusant en de moeite waard; paar toffe fragmenten, aardig wat 'simpele' info ook Cheh Chang, Woo-ping en Chia-liang Liu worden eventjes behandeld , maar echte insiders op een paar mensen na die ik zou niet uit mijn hoofd kan noemen komen niet aan het woord.

   26.02.2021 22:13 Emelie:
   Beter dan ik gedacht had.

  Ten anker

  Vond