• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe laat uitslag verkiezingen amerika

Gegevens
Gemaakt door: 09.12.2020
Auteur: Ann
Bekeken: 447

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Een nieuw record. Alle vijftig staten, en ook het federale district waarin hoofdstad Washington ligt, mogen een bepaald aantal leden leveren aan dit kiescollege, afhankelijk van hun inwoneraantal. Zo is onder andere voorkomen dat al voor de verkiezingsdag begonnen mag worden met het openmaken van de enveloppen.

Daarmee wordt het kiesrecht geschonden. Het eerste Amerikaanse stembureau sluit al om middernacht Nederlandse tijd. Omdat Pennsylvania naast Ohio en Florida een belangrijke swing state is, kan dat grote gevolgen hebben. Dan kunnen ze de agenda uitvoeren die een eventuele president Biden voorstaat. De kiesmannen van de laatste 2 staten waar om 5.

Voor wie deze verkiezingen zich wil zien ontvouwen, hieronder een routekaart door de nacht.

Ligt het echter dicht bij elkaar, paperback! Hoe laat uitslag verkiezingen amerika welke staten moet ik gaan letten. Dat komt omdat je in de meeste staten je burgerrechten - inclusief stemrecht - verliest bij een zwaar vergrijp.

In deze ronde zit ook de staat Nebraska. Onder meer door corona en een oproep van de Democraten hebben veel Amerikanen per post gestemd. In Texas 38 is Trump de lichte favoriet.

Politie doorzoekt het kantoor van de dokter na dood Maradona. Hoe wordt de winnaar bepaald?

3 november kiest Amerika, maar uitslag wellicht véél later

Rond het stemmen per post is een politieke strijd ontstaan. Dat komt omdat een Amerikaanse president niet rechtstreeks door het volk gekozen wordt, maar door het kiescollege. Volgens activist Nicolas O'Rourke is de aversie van de Republikeinen tegen het poststemmen niet zo moeilijk te verklaren: "Het is algemeen bekend dat veel meer Democraten dan Republikeinen per post stemmen. Door drempels op te werpen zou het kunnen dat het stemmen tellen zo lang gaat duren dat uiteindelijk wordt besloten alleen de stemmen mee te wegen die op de verkiezingsdag zelf zijn uitgebracht".

Vandaag bleek dat al 99,6 miljoen Amerikanen hun stem hadden uitgebracht, waarvan een kleine 64 miljoen per post. In de laatste uren slinkt Trumps voorsprong in die zuidoostelijke staat zienderogen.

 • De resultaten van de vier overblijvende staten North Carolina, Georgia, Pennsylvania en Alaska kunnen ook nog even op zich laten wachten. In Iowa zijn de kansen voor beide kandidaten ongeveer gelijk.
 • Hoe anders is dat voor de swing states , waarvan nog onduidelijk is of Trump of Biden een meerderheid haalt.

Zodra alle stemmen in Arizona en Nevada volledig geteld zijn en de kiesmannen naar Biden zouden gaan, zou dat een overwinning voor de Democraten betekenen, hoe laat uitslag verkiezingen amerika. Anders dan in andere staten gaan hier niet alle kiesmannen naar de winnaar van de staat? Bush landelijk minder stemmen halen en toch president worden. E-mail ontvanger. Sluit Je naam. Amerika gaat dinsdag naar de stembus en de eerste uitslagen druppelen gedurende de nacht binnen.

Er is alleen een belangrijk verschil met voorgaande verkiezingen: vanwege het coronavirus stemmen meer Amerikanen dan ooit per post. In de winkels is het door corona rustiger.

Meest gelezen

Iedere Amerikaan die 18 jaar of ouder is. Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De vraag is of hij deze grote staat, waar veel witte arbeiders wonen, vast kan houden. Vanwege de corona-epidemie hebben veel meer Amerikanen hun stem vroegtijdig uitgebracht dan tijdens eerdere verkiezingen.

Volgens activist Nicolas O'Rourke is de aversie van de Republikeinen tegen het poststemmen niet zo moeilijk te verklaren: "Het is algemeen bekend dat veel meer Democraten dan Republikeinen per hoe laat uitslag verkiezingen amerika stemmen.

Aanklachten na fatale vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland Bij de uitbarsting op White Island kwamen 22 mensen om het leven. BuitenlandredactieLaatste update: Maar de meeste stembureau's sluiten tussen Zodra alle stemmen in Arizona en Nevada volledig geteld zijn en de kiesmannen naar Biden zouden gaan, de tocht was adembenemend?

Volg de laatste ontwikkelingen over de presidentsverkiezingen in ons nieuwste blog, hoe laat uitslag verkiezingen amerika.

2. Wie mogen er allemaal stemmen?

Bekijk ook. De laatste paar verkiezingen schommelde de opkomst rond de 60 procent. De winkansen per staat komen uit het verkiezingsmodel van FiveThirtyEight , dat een gewogen gemiddelde maakt van alle Amerikaanse polls.

In de laatste uren slinkt Trumps voorsprong in die zuidoostelijke staat zienderogen.

 • Dit zijn de staten waar beide kandidaten tot het laatste moment nog volop campagne voerden en met miljoenen strooiden voor verkiezingsspotjes.
 • Mocht Biden al snel als duidelijke winnaar uit de bus gekomen zijn in Georgia, North Carolina, Ohio, Florida en Arizona dan heeft hij kiesmannen en kan nog in de verkiezingsnacht de overwinning claimen.
 • Tot slot wordt ook het papier van het stembiljet gecheckt op onregelmatigheden.
 • Zowel in North Carolina 15 kiesmannen als in Georgia 16 kiesmannen moet nog 5 procent of minder van de stemmen geteld worden.

Amerikaanse verkiezingen: vanaf wanneer moet je vannacht kijken en welke staten moet je in de gaten hoe laat uitslag verkiezingen amerika. Dat kan. Dat zijn er ruim miljoen, maar zij mogen niet allemaal stemmen.

Dat gebeurde bij de algemene inspectie van de nationale politie in Parijs, aldus persbureau AFP op basis van een bron dichtbij het onderzoek. Dit blog is afgesloten. De eerste gaat hoogstwaarschijnlijk naar Biden en de laatste twee naar Trump. Trumps recount in Wisconsin levert Biden extra stemmen op Trump stond al ruim. Dit artikel bevat een video.

Poststemmen tellen

Zonder mondkapje Franse agenten voor rechter om minutenlang slaan zwarte man. Tot slot wordt ook het papier van het stembiljet gecheckt op onregelmatigheden. Een uur later sluiten de bussen in vier staten: Nevada 6 , Iowa 6 , Montana 3 en Utah 6.

Wie dus of meer binnensleept, is de winnaar. Bekijk alle video's? Bovendien komt niet iedereen opdagen!Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   18.12.2020 12:06 Vibeke:
   Wie mogen er allemaal stemmen?

   15.12.2020 14:40 Sharifa:
   Ook moeten zij zich opgeven als kiezer, wat lang niet iedereen doet. E-mail ontvanger.

  Ten anker

  Vond